Алонсо: Взех наказанията за "Силвърстоун" заради Унгария

Фернандо Алонсо обясни, че огромното наказание, което изтърпя на старта в състезанието за Гран При на Великобритания, е било взето нарочно на "Силвърстоун", за да не е на "Хунгароринг", където шансовете за успех на отбора са по-големи.

На стартовата решетка във Великобритания пилотът на Макларън трябваше да се дръпне с общо 30 места, след като Хонда смениха двигателя и турбото, както MGU-H и МGU-K системите след петъчната тренировка в болида на испанеца. Алонсо обясни, че някои от елементите са сменени с мисъл за Унгария:

"Във Великобритания взехме някои големи решения по отношение на наказанията, за да се подготвим за състезанието този уикенд. Надявам се да ни се отплатят и да сме във възможно най-добрата позиция в неделя. Поне на хартия "Хунгароринг" ни дава една от най-добрите възможности този сезона - къса и много извита писта, на която не ти трябва толкова мощност. Тук пилотите разчитат на шасито, за да запишат най-добрата обиколка. За нас най-важна отново ще е надеждността. Дори колата ни да се представя по-силно тук, трябва да подредим един чист и безпроблемен уикенд, за да се възползваме максимално от шанса си за точки".


« Назад към всички публикации